Ir al contenido

Cesta

La cesta está vacía

Artículo: ¿Waarom nemen mensen een bosbad?

Waarom nemen mensen een bosbad?

¿Waarom nemen mensen een bosbad?

Tegen 2050 wordt verwacht dat 66% van de weldbevolking in steden zal wonen. Entre los estudios patrocinados por la Agencia de Protección Ambiental hay un porcentaje del 93% de las personas que viven en Estados Unidos. Nos nivelamos en een tijdperk van loskoppeling van de natuurlijke weld.

"mira profundamente la naturaleza y entenderás todo mejor"

Alberto Einstein

Aan het start van deze vervreemding van de natuur in de jaren 1980 was er in Japan een geapasioneerde group die vasthield aan en de voordelen promootte van tijd buiten door te brengen en eenvoudigweg te zijn. Se utiliza el término "Shinrin-yoku" como letra vertaald "bosbaden". Estas grandes cosas en una práctica tradicional japonesa se llevan a cabo en un seno natural de la salud, mental y emocionalmente gezondheid te bevorderen.

 

Deze praktijk is geworteld in het geloof dat tijd doorbrengen in de natuur y op een bewuste manier omgaan met de natuurlijke wereld een diepgaande invloed kan hebben op iemands algehele gezondheid en vitaliteit. Aquí hay algunos aspectos destacados del shinrin-yoku: 

Aandachtige Aanwezigheid

Shinrin-yoku moedigt individuen aan om volledig aanwezig te zijn in de bosomgeving. Het draait niet om wandelen of inspannende fysieke activiteit, maar eerder om vertragen, het gebruik van al je zintuigen en echt in contact komen met de natuurlijke omgeving.


Zintuigelijke Ervaring


 

Je wordt aangemoedigd om je zintuigen volledig te betrekken. Esto omvat het waarnemen van de bezienswaardigheden, luisteren naar de geluiden, het voelen van de de texturan van bomen en planten, y het ruiken van de geuren van het bos.

Fysieke Voordelen

Los estudios modernos han angetoond dat tijd doorbrengen in natuurlijke bossen verschillende fysieke voordelen kan hebben, zoals verminderde stress, een versterkt immuunsysteem y verbetering van de algehele cardiovasculaire gezondheid.

Voordelen mental y emocional


 

Las palabras de Shinrin-yoku están asociadas con una mentalidad verbeterde y un sentimiento emocional. Pueden ser síntomas de angustia, un origen sombrío y una verminderen boosheid, terwijl het de energie verhoogt y gevoelens van ontspanning y tevredenheid vergroot.


Over het algemeen is shinrin-yoku een praktijk die mensen aanmoedigt om te vertragen, opnieuw verbinding te maken met de natuur y de vele fysieke en mentale gezondheidsvoordelen te plukken die het gastador van tijd in natuurlijke omgevingen kan bieden. No es muy importante en Japón, pero también en otros países se ha popularizado como una forma de estrés del nivel moderno que te hace ganar en bienestar holístico.

 

¿Heb je wat extra begeleiding nodig bij het beoefenen van bosbaden? Bekijk hieronder enkele begeleide podcasts y afspeellijsten, y onthoud que dit verre van a un benadering de talla única es. Zoek naar plekken die je vreugde brengen en de kans bieden om te ontspannen; sommige mensen vinden dit in stadsparken, terwijl anderen behoefte hebben aan plekken zonder geluidsoverlast. 

Read more

Ready to let go of your morning coffee? how about herbal cacao?

¿Listo para dejar de lado tu café de la mañana? ¿Qué tal el cacao a base de hierbas?

¿Busca un cambio refrescante en su rutina habitual de café matutino? No busque más: cacao de grado ceremonial. Cambiar del café al cacao a base de hierbas por la mañana ofrece una alternativa emoc...

Leer más
Paddenstoelen worden gebruikt om te dj'en: Biodata sonificatie

Paddenstoelen worden gebruikt om te dj'en: Sonificación de datos biológicos

Heb je het tot 2023 gehaald zonder dat er een paddenstoel op je pad kwam? Het is moeilijk voor te stellen. Misschien es la nueva versión del menú de la koffie...

Leer más