Ir al contenido

Cesta

La cesta está vacía

Artículo: Paddenstoelen worden gebruikt om te dj'en: Sonificación de datos biológicos

Paddenstoelen worden gebruikt om te dj'en: Biodata sonificatie

Paddenstoelen worden gebruikt om te dj'en: Sonificación de datos biológicos

Heb je het tot 2023 gehaald zonder dat er een paddenstoel op je pad kwam? Het is moeilijk voor te stellen. Misschien es la nueva versión del menú de la koffieshop, una hamburguesa vegana ligera y una de las mejores opciones de suplementos paddenstoelens. Paddenstoelen blijven in de schijnwerpers staan, deze keer om a zeer dark reden.


 

Sonificación de datos biológicos; No es ningún "ontdekkingsdatum" van, pero je kunt de geschiedenis ervan terugvoeren naar het midden van de 20e eeuw toen vroege pioneros van de elektronische muziek and onderzoekers manieren begonnen te verkennen om gegevens als geluid voor te stellen. Tegenwoordig is the geëvolueerd van puur onderzoek naar genot en fascinatie.


 

Een snelle zoekopdracht op elk socialmediaplatform zal account onthullen die miljoenen weergaven krijgen voor hun video's van paddenstoelmuziek. Deze beweging houdt hier niet op; er zijn zelfs concerten en begeleide wandelingen om deze bizarre geluiden zelf te ervaren.


 Más tarde, incluso een stap terugzetten y leren wat deze geluiden zijn y hoe ze worden gemaakt.

¿Qué es la sonificación de biodatos?

Tarun Nayar making mushroom music live
Tarun Nayar haciendo música de hongos en vivo

La sonificación de datos biológicos es una fusión boeiende de wetenschap, tecnología y arte del diseño de un concepto fundamental: de transformatie van biologische gegevens, afgeleid van levende organismosen, in hoorbare geluiden of muziek.

 

In de kern geeft biodata sonificatie leven aan ruwe biologische informatie door deze te vertalen in sonische landschappen. Deze transformatie gaat verder dan louter datavisualisatie en betrekt onze auditieve zintuigen om complexe biologische fenomenen waar te nemen, te begrijpen y te waarderen. El resultado es una sinfonía van geluid die de verborgen ritmes y patronen binnen de levende weerspiegelt.

 

Voordat je Startingt je oor tegen paddenstoelen te drukken in de Hoop mee te bewegen, is the crucial om te begrijpen dat de paddenstoelen zelf deze geluiden niet inherente productores. In plaats daarvan is het de bekwame muzikant of kunstenaar die de ruwe biologische gegevens, zoals elektrische signalen, neemt y zorgvuldig synthesetechnieken y parámetros selecteert om die gegevens om te zetten in de betoverende y buitenaardse geluiden die we horen.


 

LATEN WE DE CREATIEVE MAVERICKS ONTMOETEN DIE ONS PADDENSTOELENMUZIEK GEVEN

"Bij deze eventementen maken we gebruik van de bio-elektrische veranderingen van flora y schimmels door elektrische veranderingen te vertalen in cv- y gatesignaal-synthesizers." Tarun Nayar, een moderne bioloog, begeleidt paddenstoelmuziek-excursies over de hele weld (deze herfst in Estocolmo, Londres y Amsterdam). Conocí en total a 1 millón de personas en las redes sociales, bereiken zijn video's tientallen miljoenen weergaven. En het is niet moeilijk te begrijpen waarom;

"Ik heb deze track opgenomen met een rode bandzwam - een schelpzwam die groeide op een oude spar in het bos bij mijn huis. Ik hou van the ideae om te componeren met ontbinders - y nam mijn modular sintetizador setup mee het bos in voor een vroege lentesessie. Ik gebruikte de bio-elektriciteit van de paddenstoel om de hoofdmelodie in de sintetizador te beïnvloeden door kleine veranderingen in geleidbaarheid te gebruiken om toonveranderingen in de synth te activeren. Vervolgens ging ik terug naar de studio y gebruikte andere willekeurige geluiden (enkele veldopnames) om een ​​nummer te maken van deze paddenstoelopname. Ik was eigenlijk in het bos om paddenstoelen op te nemen voor un aankomend Earth Day NFT-project met de bekende kunstenaar Fvckrender. Ik was zo blij met hoe de opnames verliepen dat ik besloot een versie van de muziek uit te brengen als een daadwerkelijk nummer. Toen ik terugkwam in de studio y begon met the toevoegen van baslijnen y ondersteunende pads, raakte ik behoorlijk gefixeerd op the ideae van dit también een single."


Maak kennis conoció a otras redes sociales como experimentadas conoció una versión diversificada de schimmels: Mycolo

Pablo estamets


De weldberoemde mycoloog, autor y pleitbezorger Paul Stamets heeft hier ook zijn tanden in gezet. Over the algemeen heeft zijn werk een aanzienlijke involucró gehad op ons begrip van de esencial rollen die schimmels spelen in de natuurlijke areld y hun potentiële toepassingen verschillende vakgebieden.

Luister nog wa más

DE LINK NAAR DE PADDESTOELENRENAISSANCE

La sonificación de datos biológicos es más que alleen een wetenschappelijke nieuwsgierigheid; Het is een brug om mensen op een eenvoudige en plezierige manier in contact te brengen met paddenstoelen. Het stelt ons in staat om de verborgen ritmes y patronen binnen de levende wereld te verkennen, terwijl we de Stereotypen vermijden die vaak paddenstoelen omringen. Hiermee moedigt het openheid y un diepere waardering voor deze opmerkelijke organismos aan.

EEN PALABRA LAATSTE

La sonificación de los biodatos no está alleen als een wetenschappelijke nieuwsgierigheid; Het is een brug die mensen op een eenvoudige en plezierige manier verbindt met paddenstoelen. Het stelt ons in staat om de verborgen ritmes y patronen binnen de levende wasld te verkennen, y dat alles terwijl we de Stereotypen vermijden die al lange tijd rond paddenstoelen bestaan. Door deze unieke lens moedigen we openheid aan en bevorderen we een diepere waardering voor de fascinerende en bizarre weld van schimmels.

Read more

Waarom nemen mensen een bosbad?

¿Waarom nemen mensen een bosbad?

Tegen 2050 wordt verwacht dat 66% van de weldbevolking in steden zal wonen. Entre los estudios patrocinados por la Agencia de Protección Ambiental hay un porc...

Leer más
functional mocktail

Bienestar del tamaño de un sorbo

Bienvenidos, entusiastas del bienestar, a una sabrosa odisea donde la salud y el placer se encuentran. Encontrar tiempo y energía para nutrir nuestro bienesta...

Leer más