Psychedelica en intimiteit, de ontbrekende schakel naar betere seks?

Deze maand werd een nieuw onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van het Imperial College London, dat de effecten van psychedelische drugs op seksuele functie onderzoekt. Een baanbrekende studie en het eerste onderzoek naar dit onderwerp.

Wat hebben ze gedaan?

Onderzoekers verzamelden enquêtereacties van bijna 300 deelnemers vóór en na een psychedelische ervaring. De deelnemers omvatten degenen die psychedelica gebruikten voor recreatieve, welzijns- of ceremoniële doeleinden, evenals een kleine groep die betrokken was bij een klinische studie naar het effect van psilocybine op depressie. Het onderzoek had tot doel te verkennen hoe de psychedelische ervaring verschillende aspecten van seksueel functioneren beïnvloedde.

 

Belangrijkste bevindingen

Uit de analyse bleek dat deelnemers gemiddeld genomen verbeteringen meldden in verschillende gebieden van seksueel functioneren tot zes maanden na hun psychedelische ervaring. Deze verbeteringen omvatten

- Genot van seks Seksuele opwinding

- Tevredenheid over seks

- Aantrekkelijkheid tot partner

- Zelfperceptie van fysiek uiterlijk

- Communicatie Gevoel van verbondenheid.

 

Therapeutische toepassingen

 

De onderzoekers suggereren mogelijke therapeutische toepassingen voor psychedelica, waaronder relatietherapie. Ze benadrukken ook de mogelijkheid om de bijwerkingen van traditionele medicijnen, zoals seksuele disfunctie, te vermijden als op psychedelica gebaseerde behandelingen voor depressie succesvol blijken te zijn.