Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Why you should know about herbal cacao

Why you should know about herbal cacao

Why you should know about herbal cacao

 

BEN JE KLAAR OM EEN REALM BINNEN TE STAPPEN WAARIN CHOCOLADE EEN GEHEEL NIEUWE BETEKENIS KRIJGT?

 

Maak je klaar om de betoverende wereld van kruidige ceremoniële cacao van dichtbij te ontdekken. In deze blogpost duiken we in de geheimen en tradities rondom dit eeuwenoude elixer, en bieden we verrassende en fascinerende inzichten die voorgoed je perceptie van chocolade zullen veranderen.

Reis terug in de tijd naar de oude beschavingen van de Maya's en Azteken, waar ceremoniële cacao een centrale rol speelde in hun rituelen en spirituele praktijken. Deze culturen vereerden de kracht en geneeskrachtige eigenschappen van cacao en hadden een diepe verbinding met deze heilige plant. Vandaag de dag eren we deze traditie door kruidige ceremoniële cacao te gebruiken als een poort naar zelfontdekking, mindfulness en emotioneel welzijn.

Terwijl we verder gaan, zullen we de opwindende mogelijkheden verkennen wanneer kruidige ceremoniële cacao zich vermengt met andere natuurlijke bondgenoten. Van adaptogenen tot bloemenessences en aromatische planten, de infusie van kruiden voegt een extra laag diepte en synergie toe aan de ceremoniële ervaring.

Of je nu geïnteresseerd bent in het organiseren van een ceremoniële cacao-samenkomst of gewoon verlangt naar een persoonlijke verkenning, we zullen praktische tips en begeleiding bieden om je te helpen een speciale ruimte te creëren, intenties te stellen en cacao in je dagelijks leven te integreren.

 

DE OORSPRONG VAN CEREMONIËLE CACAO VAN HOGE KWALITEIT

Stap terug in de tijd en ga mee op reis naar de mysterieuze oorsprong van ceremoniële cacao van hoge kwaliteit, waar oude beschavingen zoals de Maya's en Azteken deze heilige plant vereerden als een goddelijk elixer. Deze culturen erkenden de diepgaande spirituele en culturele betekenis van cacao en maakten het een integraal onderdeel van hun rituelen en ceremonies.

In het hart van de Maya-beschaving werd cacao beschouwd als een geschenk van de goden. Het werd zo vereerd dat het vaak "het voedsel van de goden" werd genoemd en men geloofde dat het door de goddelijke wezens zelf was ontdekt. Cacao-ceremonies waren een manier voor de Maya's om contact te maken met het goddelijke, en zo de kloof tussen de sterfelijke wereld en de spirituele wereld te overbruggen.

Op dezelfde manier hadden de Azteken een grote waardering voor cacao en associeerden het met hun godheid van vruchtbaarheid en overvloed, Quetzalcoatl. Cacao werd zo hoog geacht dat het werd gebruikt als zowel een valuta als een ceremonieel offer tijdens belangrijke rituelen en vieringen. De Azteken geloofden dat het consumeren van cacao hen kracht en wijsheid zou verlenen, waardoor ze in contact konden komen met de spirituele wereld.

Rituelen rondom cacao in deze oude beschavingen waren complex en diepgeworteld in hun geloofssystemen. Cacao-ceremonies werden gezien als een brug om te communiceren met voorouders, goden en de natuurlijke wereld. Ze werden uitgevoerd met de grootste eerbied en vereerden vaak gebeden, gezangen, dansen en offers.

Vandaag de dag blijven de oude tradities van ceremoniële cacao van hoge kwaliteit mensen boeien en inspireren die op zoek zijn naar een spirituele en transformerende ervaring.

Bij When Nature Calls zijn we trots om kruidige cacao van hoge kwaliteit op voorraad te hebben, afkomstig van ongeveer 400 verschillende inheemse Maya-familieboeren uit Zuid-Belize, specifiek uit de Maya Mountains. Deze familieboeren, behorend tot de Mopan en Q'eqchi Maya-naties, verbouwen al generaties lang de oude inheemse criollo-variëteit van cacao op hun heilige gronden. De cacaoboom, lokaal bekend als "Cucu" door de Maya Q'eqchi-natie, wordt beschouwd als een heilige boom voor de inheemse Maya-bevolking.

Verscholen in het minst ontwikkelde en meest landelijke gebied van Belize (zie foto hieronder), bieden de Maya Mountains de perfecte omstandigheden voor cacao om te gedijen. De cacaobomen groeien natuurlijk te midden van de biodiversiteit van de regio, omringd door andere lokale bananen-, avocado-, kokosnoot-, cashew- en vanillebomen. Deze harmonieuze omgeving geeft unieke smaken en aroma's aan de cacao, wat de ceremoniële kwaliteiten versterkt.

Het proces van het verbouwen van cacao is niet alleen een agrarische aangelegenheid; het is een spirituele inspanning voor de Maya-familieboeren. Telkens wanneer er een nieuwe cacaoboom wordt geplant, wordt er een ceremonie gehouden en vraagt de lokale Maya-spirituele leider of oudere toestemming aan de energieën van het bestaan voor voorspoed en overvloed van cacaobonen van goede kwaliteit. Deze diepe eerbied voor het land en de heiligheid van de cacaoboom doordringt elke boon met voorouderlijke wijsheid en spirituele betekenis.

Door onze kruidige ceremoniële cacao van hoge kwaliteit te selecteren, eer je niet alleen de tradities van het Maya-volk, maar neem je ook deel aan een transformerende reis die je verbindt met de oude wijsheid en spiritualiteit die elke slok doordringt.

 

INFUSIES: DE ESSSENTIE VAN KRUIDIGE CACAO VERHOGEN

In de wereld van kruidige ceremoniële cacao van hoge kwaliteit gaan de mogelijkheden verder dan traditionele bereidingen. Door middel van kruidige infusies ontdekken we een hele nieuwe dimensie van smaken, aroma's en therapeutische eigenschappen die de ervaring van dit heilige elixer verbeteren.

Kruidige infusies bieden de mogelijkheid om je cacaoritueel te verrijken en aan te passen aan je unieke voorkeuren en intenties.

Aanpassende kruiden, bekend om hun vermogen om balans en veerkracht in het lichaam te bevorderen, zijn uitstekende metgezellen voor kruidige cacao. Denk aan de aardse tonen van ashwagandha of de revitaliserende eigenschappen van rhodiola. Deze kruiden complementeren niet alleen de rijke smaken van cacao, maar verrijken het elixer ook met extra therapeutische voordelen, waardoor het vermogen om je algehele welzijn te ondersteunen wordt vergroot.

Functionele paddenstoelen, met hun aardende en immuunversterkende eigenschappen, kunnen een unieke dimensie toevoegen aan je cacao-ervaring. De aardse ondertonen van lion's mane of de subtiel bittere tonen van chaga harmoniëren prachtig met het natuurlijke smaakprofiel van cacao, en creëren een symfonie van smaken die zowel lichaam als ziel voeden.

 

EEN BLEND KIEZEN DIE BIJ JE PAST

Hieronder vind je het assortiment kruidige cacao dat we aanbieden, met een beschrijving van de unieke eigenschappen; er wacht een perfecte blend op elke fijnproever.

 

Brain Power Blend

Lion's Mane en kruidige cacao kunnen elkaar goed aanvullen.

De natuurlijke verbindingen die in Lion's Mane worden gevonden, waaronder hericenonen en erinacines, worden verondersteld zenuwgroeifactoren in de hersenen te ondersteunen, wat mogelijk de cognitieve functie en neuroplasticiteit bevordert.

Wanneer het wordt gecombineerd met kruidige cacao, kunnen de aardse en aardende eigenschappen van Lion's Mane harmoniëren met de rijke smaken van cacao, waardoor een zintuiglijke ervaring ontstaat die focus, aanwezigheid en een diepe verbinding met het ritueel bevordert. De combinatie biedt een holistische en mindful benadering.

 

Passion Blend

Mucuna pruriens, ook wel bekend als de "fluweelboon", brengt zijn unieke eigenschappen naar de blend. Het bevat L-Dopa, een voorloper van dopamine, dat mogelijk bijdraagt aan het in evenwicht brengen van de stemming. De toevoeging van mucuna pruriens aan de kruidige cacao wordt vaak geassocieerd met het bevorderen van een positieve gemoedstoestand.

De delicate en geurige rozenblaadjes doordrenken de blend met hun zachte bloemige tonen. Rozen worden al lang geassocieerd met liefde en schoonheid, en hun opname in de blend voegt een vleugje elegantie en romantiek toe aan de ceremoniële ervaring.

 

Immune Support Blend

Ashwagandha, een kruid dat bekend staat om zijn adaptogene eigenschappen, wordt al eeuwenlang gebruikt om stress te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen. De combinatie van ashwagandha en kruidige cacao creëert een synergie die rust en ontspanning bevordert, waardoor je je diep kunt verbinden met het moment.

De subtiele tonen van kaneel voegen een verwarmende en rustgevende smaak toe aan de blend, terwijl de aardse tonen van de cacao een aardend element bieden. Samen creëren ze een harmonieuze balans die je ondersteunt bij het vinden van innerlijke vrede en gelukzaligheid.

 

Classic Blend

De combinatie van cayennepeper, Ceylon kaneel, vanille en kruidige cacao creëert een harmonieuze blend. Cayennepeper voegt een subtiele pittigheid en diepte toe aan de cacao. Het bevat ook capsaïcine, bekend om zijn potentieel om de stofwisseling te stimuleren en de doorbloeding te bevorderen, waardoor het een verkwikkend element aan de blend toevoegt.

Ceylon kaneel brengt een warme en troostende essentie in de mix, met zijn zoete en delicate smaak, terwijl het mogelijk ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen heeft.

Vanille, met zijn romige en aromatische tonen, voegt een vleugje zoetheid en een zachte afwerking toe aan de kruidige cacao blend. Het versterkt de smaken, creëert een harmonieuze balans en geeft een gevoel van verwennerij en luxe.

 

100% Natuurlijke Blend

Een pure en onvervalste verrukking, 100% cacao biedt een rijke en intense ervaring die de zintuigen boeit en de essentie van rauwe chocolade in zijn puurste vorm omarmt. Zonder extra ingrediënten of smaken stelt dit product de pure essentie van cacao centraal. 100% cacao zit boordevol voedingsstoffen, antioxidanten, mineralen en fytochemicaliën die het lichaam kunnen voeden en het algehele welzijn kunnen ondersteunen.

 

CONCLUSIE

Ben je klaar om op een reis te gaan waar chocolade een poort wordt naar zelfontdekking en emotioneel welzijn? Kruidige ceremoniële cacaoblend opent de deuren naar een betoverende wereld waar oude tradities samenkomen met moderne verkenning. Door de heilige oorsprong van cacao te eren en het te mengen met natuurlijke bondgenoten zoals Lions Mane of een zorgvuldig samengestelde selectie van kruiden en planten, kun je de zintuiglijke ervaring naar een hoger niveau tillen en het transformerende potentieel ontsluiten.

Door de oude tradities van de Maya's en Azteken krijgen we een glimp van de diepe spirituele en culturele betekenis van cacao. Vandaag de dag dragen we hun nalatenschap voort door kruidige ceremoniële cacao van inheemse Mayafamilieboeren te betrekken uit het afgelegen gebied van de Maya Mountains in Belize. Dit heilige land, rijk aan biodiversiteit, koestert de cacaobomen en doordrenkt elke boon met voorouderlijke wijsheid en spirituele betekenis.

In de wereld van kruideninfusies ontdekken we een hele nieuwe dimensie van smaken en therapeutische eigenschappen. Adaptogene kruiden, medicinale paddenstoelen en kalmerende planten verrijken het cacaoritueel en bieden aanvullende voordelen en personalisatie.

Dus, ben je klaar om je relatie met chocolade opnieuw te definiëren? Duik in de wereld van kruidige ceremoniële cacao, waar oude wijsheid en moderne verkenning samenkomen. Laat de smaken, aroma's en transformerende potentie je leiden op een pad van zelfontdekking, mindfulness en emotioneel welzijn. Bekijk hier ons volledige assortiment kruidige cacao.

Read more

Curious about how you can balance festival fun and wellbeing? here's how

Curious about how you can balance festival fun and wellbeing? here's how

De festivalperiode is aangebroken en daarmee komt de opwinding van dansen, gelach en vieringen. We houden allemaal van een goede tijd en het creëren van onvergetelijke herinneringen, maar het is e...

Read more